Újdonságok
Re: Újdonságok
Nekem is nagyon kék, de megbocsátható, mert végre visszatért XD
- Cerebrum
- Herdir Edhellen (Főtünde Úr)
- Kapcsolat:
Még valami rendes zöld színű sablont kéne találni, sajnos a régi ami volt már nem kompatibilis ezzel a fórum verzióval.
Ez, amit az előbb állítottam be nekem az az elmegy kategória, mindenesetre jobb, mint az alap kék (prosilver), ami nagyon elüt az oldal színvilágától.
Ez, amit az előbb állítottam be nekem az az elmegy kategória, mindenesetre jobb, mint az alap kék (prosilver), ami nagyon elüt az oldal színvilágától.
Na vâd hen gwanna i aglar en-amar.
Köszönjük szépen, hogy mégsem adtad fel és a chatGPT-nek is az ötletet.
- Cerebrum
- Kapcsolat:
Mint látjátok újra megy a fórum.
Lényegében kapott egy frissítést, de ezt leszámítva (ha mindez igaz) minden maradt a régiben, és semmi nem veszett oda. Legalábbis nagyon remélem.
Amúgy ne tudjátok meg mennyit kellett vacakolni a frissítéssel, ha egy lépéssel sikerült előrejutni, akkor a következőnél ütött be valami gond. Ma már majdnem úgy voltam vele, hogy hagyom a francba az egészet, és felrakok valamilyen másik fórumot, de aztán a chatGPT adott pár ötletet, így végül összehoztuk.

Amúgy ne tudjátok meg mennyit kellett vacakolni a frissítéssel, ha egy lépéssel sikerült előrejutni, akkor a következőnél ütött be valami gond. Ma már majdnem úgy voltam vele, hogy hagyom a francba az egészet, és felrakok valamilyen másik fórumot, de aztán a chatGPT adott pár ötletet, így végül összehoztuk.

- Cerebrum
- Kapcsolat:
No, felkerült a keresztnevek revíziója:
https://parf-en-ereglass.hu/names.html
Plusz korrigáltam pár kisebb dolgot a szótárban:
https://parf-en-ereglass.hu/sindarin_dictionary.html
https://parf-en-ereglass.hu/names.html
Plusz korrigáltam pár kisebb dolgot a szótárban:
https://parf-en-ereglass.hu/sindarin_dictionary.html
- Cerebrum
- Kapcsolat:
Jelenleg párhuzamosan dolgozok a keresztnevek és a nyelvtani összefoglaló frissítésén, revízióján, ha minden jól megy szerintem idén kész is lesz mindkettő, de a keresztnevek biztosan. 
A keresztneveket egyébként jelentősen kibővítettem, jelenleg 469 név szerepel benne, és ilyesformán fog kinézni egy bejegyzés egy névhez:
RÓZA, RÓZSA
– eredeti jelentése (1): ‘rózsa’ /latin/ [a Rosa (< rosa ‘rózsa’) névből]
– eredeti jelentése (2): ‘dicsőség, hírnév’ /germán/ [a hrod ‘dicsőség, hírnév’ szóelemmel kezdődő nevek, mint pl. a Roswitha (< hrod ‘dicsőség, hírnév’ + swinth ‘erő(ség)’) rövidüléséből]
– lehetséges sindarin megfelelője: Meril (< meril ‘rózsa’)
Tehát az eredeti etimológia is meg lesz adva.

A keresztneveket egyébként jelentősen kibővítettem, jelenleg 469 név szerepel benne, és ilyesformán fog kinézni egy bejegyzés egy névhez:
RÓZA, RÓZSA
– eredeti jelentése (1): ‘rózsa’ /latin/ [a Rosa (< rosa ‘rózsa’) névből]
– eredeti jelentése (2): ‘dicsőség, hírnév’ /germán/ [a hrod ‘dicsőség, hírnév’ szóelemmel kezdődő nevek, mint pl. a Roswitha (< hrod ‘dicsőség, hírnév’ + swinth ‘erő(ség)’) rövidüléséből]
– lehetséges sindarin megfelelője: Meril (< meril ‘rózsa’)
Tehát az eredeti etimológia is meg lesz adva.
- Cerebrum
- Kapcsolat:
Gondoltam kicsit rendbe szedem az oldalt, mert csúnyán elhanyagoltam az elmúlt években, így kezdésnek feltöltöttem a szótár "legújabb" verzióját. 

- Cerebrum
- Kapcsolat:
Szuper, úgy tűnik működik a dolog. Több mint egy hete egy spambot se regisztrált. 

- Cerebrum
- Kapcsolat:
Frissítettem a fórumot egy újabb verzióra, mivel ennél már olyan ellenőrző kérdéseket is meg lehet adni regisztrációkor, amivel elvileg (majd kiderül, hogy gyakorlatilag is) jobban lehet szűrni a spambotokat. Így aztán ezentúl ha valaki már regisztrált, akkor ezt követően azonnal be is jelentkezhet (pont mint régen), tehát nem kell többé várni az adminisztrátori jóváhagyásra.