Evian írta:Rengeteg dologba belefogsz egyszerre, Főtünde úr!

Pár mondatos válaszokra gondoltam csupán, nem kisregényre, szóval összességében nem szánom én ezt olyan nagy durranásnak...
Evian írta:A noldorint én magam nem láttam olyan sok helyen emlegetve, hogy így ki kellene emelni, szóval az a javaslatom, csináljunk egy kis összefoglalót az összes nyelvről, amelyet a Mester alkotott. Bár, hogy arra hogy lehet rákérdezni, arról fogalmam sincs.
Azért tartom fontosnak pár szót szólni a noldorinról, mert pl. a tolkien.hu fórumán sokszor előkerült az Etymologies, és így a noldorin, amit sokan nem tudtak hova tenni, hogy akkor ez most ugyanaz a nyelv-e, mint a sindarin, ha igen, akkor miért noldorin a neve, ha nem, akkor mi köze a sindarinhoz, stb.
Egy olyan kérdés persze ettől függetlenül még belefér, hogy pl. "Milyen más tündenyelveket ismerünk a sindarinon kívül?".
Evian írta:Javaslat: Hol tanulhatom meg a tengwás írásmódokat?
Megfontolandó...

(Bár szvsz nekem ez így kicsit furán hangzik.)
Evian írta:Ez a tetoválás nekem durva.

Bocsi. Mondjuk persze, kiírhatjuk, de ez csak egy cél lehet a sok közül.
Hát, pedig eddigi tapasztalatok alapján tíz emberből, aki tengwákkal szeretett volna valamilyen szót, vagy mondatot leíratni azt kilenc tetoválásnak szánta.
Evian írta:Javaslat: Szükségem lenne egy tengwás írásképre (poszterhez, háttérképhez, tetováláshoz, stb.) és ehhez szeretnék segítséget kérni.
Igen, így azért valóban jobb, bár az, hogy "tengwás íráskép", nekem szintén furcsán hangzik.
Evian írta:Bár ez az utolsó olyan szolgáltatás-szagú dolog, úgyhogy ennek működtetéséhez szükségünk lesz egy külön fórumtémára, hogy szépen, egy helyre gyűjthessük majd ezeket és ne legyen káosz.
Azért annyira nem tolonganak az emberek ilyen kérésekkel...
Evian írta:Most pedig én is nagy buzgón nekiugrok és válaszolok minden kérdésre, ahogy tudok, aztán elküldöm neked, Főtünde Urunk, és majd szépen kiszeded belőle, ami szerinted kell/nem kell.

Remek!
Evian írta:Ez ügyben szeretném megtudni, hogy
ezt a forrást mennyire tekinthetjük valósnak?
Ja, a wikis cikk? Az teljesen rendben van, ráadásul külön érdeme, hogy a cikkíró lám a Parf-ot is feltüntette a linkek között...
Evian írta:Jó pár évvel ezelőtt, próbáltam csinálni egy normálisabb Sindarin gyűjteményt, mint ami a Tolken.hu-n van "feldarabolva". Akkor azt mondták, hogy vagy beperelnek és fizessek, vagy szüntessem meg a lapot.
Kik mondták?

És mit is tartalmazott pontosan az oldal?
Evian írta:...szembejött a saját, régi bevezetőm (LELOPTÁK!

Noob-ok!), ami eléggé gázos így utólag olvasva.
Ó, innét az oldalról is egy csomó minden le van lopva, érdemes rákeresni, hogy pl. a "keresztnevek sindarin nyelven" hány más oldalon szerepel annélkül, hogy akár megemlítették volna, hogy az anyag innét származik.

Egyszer ha majd kedvem lesz hozzá körbejárok, és akkor tôl acharn...
Evian írta:...azt is fontolóra kellene vennünk, hogy kibővítjük egy ponttal a Gy.I.K.-ot, és sorra vesszük benne a google által dobott (az elsőorban magyar) forrásokat, amelyek nem teljes egészében megbízhatóak sindarin téren.
Ez jó ötlet.