Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz

Minden az oldallal és a fórummal kapcsolatos dolog
Cerebrum
Herdir Edhellen (Főtünde Úr)
Kapcsolat:

Re: Óhaj, sóhaj, kérdés, panasz

Hozzászólás Szerző: Cerebrum »

Ja, hogy már el is kezdted? Értem... :) Viszont ha már ilyen nagy munkát belefeccölsz, akkor nem lenne mégis jobb egy új progit csinálni, átmásolni oda kódostul mindenestül amit eddig csináltál és ott folytatni, hogy aztán majd ténylegesen mások számára is elérhető legyen?

(Egyébként a régi szótárban jó pár olyan szó van, amit kiszedtem, vagy aminek a jelentését azóta módosítottam, szóval lehet, hogy majd később újra át kell írnod a bejegyzéseket.)
Na vâd hen gwanna i aglar en-amar.
Evian
Aphadon (Követő)

Hozzászólás Szerző: Evian »

Ezek szerint tényleg a kezdet kezdetén nézted. :pir: Ne vedd akaratos kötekedésnek kérlek, csak megjegyzem, hogy a 2.0 már hiba nélkül kezeli az ékezetes magyar betűket (ő-t és ű-t is) és a kalapos betűket sem tart sokból beírogatni &#...-tal. Azért tudom, mert Te "régi" szótárad szerint már a D betűnél tartok. :D Részletességről is gondoskodtam: tudok bele új rekordokat írni és már a fejléc és a fülek is magyarok. (Azt még nem tudom, hogy új szótárat képes lennék-e tenni bele, de tervezem, hogy megpróbálom. Persze eddig csak saját használatra volt tervezve.
Igazad van, hogy iszonyat meló a kódok közt bogarászva átírni a szöveget, de nekem most ez a legjobb gyakorlat. Elszórakoztat látni az apró eredményeket, ahogy haladok benne szép lassan.
Viszont mert aggódsz a szerzői jog miatt - amit teljesen megértek (nekem se kell a felesleges gond), - akkor marad is saját használatra és vegyétek úgy, hogy nem szóltam semmit. :kacs:
Most viszont akkor beszüntetem ezt a játékomat és áhítattal várom az új szótáratokat. :D

De ha egyszer kész lesz, azért remélem megnézed majd és ha tetszik, az internet berkein keresztül talán hozzád is átlopakodhatnak a módosított file-ok. ; )
"A Mesék igazak, csak hinned kell, hogy Te vagy minden Csodák forrása."
Cerebrum
Kapcsolat:

Nekem az az ellenvetésem a dologgal, hogy nem tudom lenne-e értelme elölről nekiugrani egy sindarin szótárnak, mikor a mi készülő szótárunk (ami sok szempontból eleve részletesebb is lesz, mint a DF, és tartalmazni fog egy csomó olyan szót, amik előbbiben még nincsenek is benne - sőt, már nem is lesznek, mivel Willis egy jó ideje már nem is frissítgeti) már félig készen van... :hmm: No persze ha ez teljesen elkészült, akkor akár valóban lehetne hozzá készíteni egy szótárprogramot, magába a DF-be belenyúlni viszont sztem nem lenne tanácsos (már csak a szerzői jogok miatt sem), mert egyrészt iszonyat nagy munka míg egy -egy bejegyzést megcsinálsz benne (tudom, mert kipróbáltam, a kezdet kezdetén ugyanis nekem is megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha azt magyarítanám, majd később kibővíteném), ráadásul az ékezeteket sem kezeli rendesen, az meg ugye elég gáz, hiszen nem csak a sindarin, hanem a magyar is teli van ékezetes betűkkel.
Evian
Aphadon (Követő)

Hozzászólás Szerző: Evian »

Nekem óhaj-sóhajom lenne, annak fényében, hogy támogattok, vagy sem. :D
Az az ötlet, hogy magyarítom és pontosítom a Dragon Flame (angol-sindarin, sindarin-angol) szótárprogramot.
Mellette szólna, hogy
- ingyenesen letölthető (freeware)
- jó kis progi, egyszerű a felépítése és a használata is
- megkönnyítené és felgyorsítaná a szótárazást
- rengeteg plusz példa, információ és/vagy megjegyzés lenne fűzhető bármely szóhoz
- a frissítését vállalnám
Ellene szól, hogy
- szerzői jog védi (egyelőre, de ha írnánk egy levelet, szerintem nem lenne gond az engedéllyel)
- a szavakkal nincs probléma, hiszen az Úr által már szuper szótár áll rendelkezésemre, de a hosszabb angol kiegészítésekkel a rengeteg nyelvtani kifejezés miatt a legtöbbször nem bírok és ezzel csak titeket tudnálak zaklatni.
- ha hajlandóak lennétek támogatni ebben a project-ben, szeretnék kérni egy Új témát mondjuk a Mindenféle fórumon belülre, hiszen az nem Sindarin, hanem csak sindarinnal foglalkozó angol-magyar fordítások gyűjtőhelye lenne.

Mit szóltok? :vigyi:
"A Mesék igazak, csak hinned kell, hogy Te vagy minden Csodák forrása."
Amarie
Elvellon (Tündebarát)

Hozzászólás Szerző: Amarie »

Most nálam minden rendben, pedig a gépem hajaj... nem az igazi! :cry:
"- Léphet-e halandó ember a halhatatlan földre, s élhet-e tovább?
- Ezért született a világra."
Nienna
Guldurel (Tündeboszi)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Nienna »

Na, nálam is azt csinálja, persze teljesen véletlenszerűen! :hüpp:
Cerebrum
Kapcsolat:

Valószínűleg a szerverrel lehet valami...

*Bár most hirtelen mintha megjavult volna, mert felgyorsult, nem ír ki hibaüzenetet és az emotikonokat is megjeleníti...
Amarie
Elvellon (Tündebarát)

Hozzászólás Szerző: Amarie »

Hahó!

Borzasztóan lassan tölt be a fórum. A topikok is rémesen lassan nyílnak meg, és csak a tojásfejű emo-kat engedi berakni! Ja, és időnként valami hibaüzit is írogat ki. :-(
"- Léphet-e halandó ember a halhatatlan földre, s élhet-e tovább?
- Ezért született a világra."
Cerebrum
Kapcsolat:

Igen, feltett szándékom újra megnyitni a leckék topikot, de előtt azt hiszem nem árt kicsit átírnom őket...
Alquen

Hozzászólás Szerző: Alquen »

Üdvözlet! Szép az új kinézet! ;) Grat a szerkesztőnek érte! Egy kérdésem akadt viszont: a régi Sindarin nyelvleckék felkerülnek majd ide is? Mert kerestem de nem találtam őket. :(
Válasz küldése