Társas rovarokat.

És belefogsz még a nyelvtan frissítésébe is?Cerebrum írta:Amúgy képzeld, elkezdtem átdolgozni a Keresztnevek-et is... Így kevésbé unalmas, mintha mindig egyetlen dolgot csinálnák, ráadásul így egyszerre lesz minden kész.
Mit kutatsz?Cerebrum írta:(Hmmm, ha csak fele ilyen intenzitással foglalkoznék a kutatásaimmal, mint a sindarinnal, már régen ott fityegne a nevem előtt az a kis kétbetűs rövidítés. )
Azt speciel végül odaírta, hogy nem ő írta, de mivel kölcsönösen felcukkoltuk egymást gondolom dühében úgy gondolta, hogy ezek után már "csakazértsem" rakja ki az oldal linkjét, vagy tünteti fel a nevem.Evian írta:...ha már ilyesmivel bohóckodik valaki és összeszed magának innen-onnan hasonló anyagokat, akkor miért nem hajlandó kiírni, hogy "ez ám nem nekem büffent fel..."
Azt megköszönném.Evian írta:Amúgy van egy egyszerű jobb klikk tiltása script, ha szeretnéd, megkeresem neked. Bár a Ctrl+C ugyanúgy működik akkor is, meg lehet vele felezni a kezdő tolvajok táborát.
Dehogy hagyom félbe...Evian írta:A szótár meg inkább haladjon lassabban, mint hogy félbehagyd, mert Nienna nincs.
Dehogy, dehogy. Pácnak meg nem nevezném, mert az utólagos ellenőrzést én is meg tudom csinálni, csak hát gyorsabban halad a dolog, ha ezt mégsem nekem kell, meg hát ugye több szem többet lát...Evian írta:Lehet, hogy szegény lány pont azért nem mer előkerülni, mert úgy érzi, hogy pácban hagyott a melóval.
Hát még a legpesszimistább kalkulációval sem tarthat egy-másfél évnél tovább, tehát ötéves terv legfeljebb akkor lesz belőle, ha (1) kómába esem 4 évre; (2) elrabolnak a földönkívüliek 4 évre vagy (3) lepottyan a jobb kezem, és egy kézzel leszek kénytelen pötyögni.Evian írta:Én mondjuk akkor is kivárom ezt a szótárat, ha csak az ötéves tervbe fér bele. Nem sietek sehová.![]()
Az eddigiek mintájára. Persze ha vannak ötleteid a dizájnt illetően (akár az egész oldalét tekintve), hallgatlak.Evian írta:FAQ gondolom a menübe fog menni. Tervezel neki valami trükköset a megjelenésében, vagy csak szépen az eddigiek mintájára fog megjelenni?
Hehe, nevetni fogsz, de ez az én fejemben is megfordult, annyira felcseszték az agyam az egyik oldalon... Valami kis hülye picsa (elnézést, de nincs rá jobb szó) leparasztozott, hogy hogy' jövök én ahhoz, hogy megmondjam neki mit rakhat ki az oldalára és mit nem, és hogy mit pattogok amiatt, hogy ő megkérdezés nélkül szedte le az oldalamról a keresztnevek sindarin fordításait és rakta ki úgy, hogy még azt sem írta oda, hogy innét származik a cucc, stb., stb. Képzelheted... Így aztán szépen írtam a tárhely szolgáltatójának, hogy a delikvens oldala jogsértő anyagot tartalmaz, és többszöri felszólításra sem hajlandó kiírni a szerző nevét és a forrást. Azóta szépen törölve is lett.Evian írta:Vagy esetleg bevethetünk valami jófajta, "programozott bogárcsaládot"... *végtelenül gonosz vigyor*
Hát ez azért túlzás. Akkor menne jól, ha mindennap megcsinálnák 8-10 címszót, és kb. 50 címszó/hét sebességgel haladnék. Akkor november tájékára a végére érnék, majd az utómunkálatok, az Etym, a VT-k és a PE/17 részletes átnézése után jövő év elejére el is készülne teljesen. A helyzet azonban az, hogy az 50 címszó/hét a valóságban inkább csak 20-25 címszó/hét, szóval ilyen tempóban haladva szerintem maximum jövő karácsonyra lesz kész...Evian írta:Látom, nagyon megy az új szótár. Ez fölöttébb boldoggá tesz.
Dettó.Evian írta:Csak azt sajnálom, hogy Nienna nincs sehol.![]()
Tényleg, a FAQ lényegében kész van, csak még át kell olvasnom párszor, hogy egyben legyen az egész...Evian írta:Mellékesen: Szégyen, de a FAQ-ra én is kíváncsi leszek, mert hiába hittem, hogy tudom a válaszokat a kérdésekre, nem nagyon akarnak normális mondatokká összeállni.
Pár mondatos válaszokra gondoltam csupán, nem kisregényre, szóval összességében nem szánom én ezt olyan nagy durranásnak...Evian írta:Rengeteg dologba belefogsz egyszerre, Főtünde úr!
Azért tartom fontosnak pár szót szólni a noldorinról, mert pl. a tolkien.hu fórumán sokszor előkerült az Etymologies, és így a noldorin, amit sokan nem tudtak hova tenni, hogy akkor ez most ugyanaz a nyelv-e, mint a sindarin, ha igen, akkor miért noldorin a neve, ha nem, akkor mi köze a sindarinhoz, stb.Evian írta:A noldorint én magam nem láttam olyan sok helyen emlegetve, hogy így ki kellene emelni, szóval az a javaslatom, csináljunk egy kis összefoglalót az összes nyelvről, amelyet a Mester alkotott. Bár, hogy arra hogy lehet rákérdezni, arról fogalmam sincs.
Megfontolandó...Evian írta:Javaslat: Hol tanulhatom meg a tengwás írásmódokat?
Hát, pedig eddigi tapasztalatok alapján tíz emberből, aki tengwákkal szeretett volna valamilyen szót, vagy mondatot leíratni azt kilenc tetoválásnak szánta.Evian írta:Ez a tetoválás nekem durva.Bocsi. Mondjuk persze, kiírhatjuk, de ez csak egy cél lehet a sok közül.
Igen, így azért valóban jobb, bár az, hogy "tengwás íráskép", nekem szintén furcsán hangzik.Evian írta:Javaslat: Szükségem lenne egy tengwás írásképre (poszterhez, háttérképhez, tetováláshoz, stb.) és ehhez szeretnék segítséget kérni.
Azért annyira nem tolonganak az emberek ilyen kérésekkel...Evian írta:Bár ez az utolsó olyan szolgáltatás-szagú dolog, úgyhogy ennek működtetéséhez szükségünk lesz egy külön fórumtémára, hogy szépen, egy helyre gyűjthessük majd ezeket és ne legyen káosz.
Remek!Evian írta:Most pedig én is nagy buzgón nekiugrok és válaszolok minden kérdésre, ahogy tudok, aztán elküldöm neked, Főtünde Urunk, és majd szépen kiszeded belőle, ami szerinted kell/nem kell.
Ja, a wikis cikk? Az teljesen rendben van, ráadásul külön érdeme, hogy a cikkíró lám a Parf-ot is feltüntette a linkek között...Evian írta:Ez ügyben szeretném megtudni, hogy ezt a forrást mennyire tekinthetjük valósnak?
Kik mondták?Evian írta:Jó pár évvel ezelőtt, próbáltam csinálni egy normálisabb Sindarin gyűjteményt, mint ami a Tolken.hu-n van "feldarabolva". Akkor azt mondták, hogy vagy beperelnek és fizessek, vagy szüntessem meg a lapot.
Ó, innét az oldalról is egy csomó minden le van lopva, érdemes rákeresni, hogy pl. a "keresztnevek sindarin nyelven" hány más oldalon szerepel annélkül, hogy akár megemlítették volna, hogy az anyag innét származik.Evian írta:...szembejött a saját, régi bevezetőm (LELOPTÁK!Noob-ok!), ami eléggé gázos így utólag olvasva.
Ez jó ötlet.Evian írta:...azt is fontolóra kellene vennünk, hogy kibővítjük egy ponttal a Gy.I.K.-ot, és sorra vesszük benne a google által dobott (az elsőorban magyar) forrásokat, amelyek nem teljes egészében megbízhatóak sindarin téren.
A noldorint én magam nem láttam olyan sok helyen emlegetve, hogy így ki kellene emelni, szóval az a javaslatom, csináljunk egy kis összefoglalót az összes nyelvről, amelyet a Mester alkotott. Bár, hogy arra hogy lehet rákérdezni, arról fogalmam sincs.Cerebrum írta:Mi az a noldorin?
Ezzel csak az a bajom, hogy nekem nagyon magyartalan. (Javaslat: Hol tanulhatom meg a tengwás írásmódokat?)Cerebrum írta:Hol tudok megtanulni írni tengwákkal?
Ez a tetoválás nekem durva.Cerebrum írta:Szeretném magamra tetováltatni tengwákkal azt, hogy ... , és ehhez szeretnék segítséget kérni.